Valentineshjerter av sjokolade med salt karamell.

Lik

DSC_0378

Det er Valentines Day og sjokolade hører defintivit hjemme på en sådan dag. Så jeg har laget deilig sjokoladeskall i hjerteformer som er fylt med salt karamell…dååååån!!! Det er så godt. Jeg har allerede servert til min mann som i grunn har begynt å like denne Valentines dagen. Det bringer jo med seg noen goder, og er jo kun hyggelig. Så kan alle legge hva de vil i det. Jeg tenker å få hvisket noen gode ord i øret, eller få deilig sjokolade servert er ikke så ille. Å man sier ikke nei til juveler, middagsinvitasjon eller blomster heller, men det er jo det som er så bra at alle kan gjøre som de vil selv. Her er dagen startet med sjokolade, røde roser (faktisk til meg) og ut å spise til slutt. Jeg liker det og synes litt kjæresterier i hverdagen er en form for luxus:)

Nå er det sikker mange som lurer på hvor jeg har fått tak i de lekre konfektformene. Ja de er ikke mine, men det er heller ikke noe jeg ønsker meg mere enn de. Det er det ene kjøpet jeg ikke gjorde og som forfølger meg…det er nemlig min venninne sine og  jeg har de i fosterhjem:) Jeg ELSKER de. Tenk at jeg ikke kjøpte de den gangen for 10 år siden da vi stod i den fine lille interiørbutikken i København. Antikke konfektformer fra Belgia, når finner du det igjen…ALDRI. Men nå nyter jeg synet av de hver dag og later som om de er mine.

DSC_0366

Her er oppskriften

Hjertekonfekter

  • 200 g mørk sjokolade (jeg brukte Dronningen Sjokolade)
  • 150 gram fløte
  • 100 gram sukker
  • 40 gram smør
  • frø fra ½ vaniljestang
  • 2 klyper maldonsalt

Varm opp fløten sammen med vaniljefrøene. I en annen kjele har du sukkeret. Smelt til karamell (ikke rør) og tilsett den varme fløten. Kok til alt er løst opp, du kan nå røre. La koke til den tykner og tilsett smør og salt. Sett til side for å avkjøles.

DSC_0339 DSC_0340 DSC_0338

Smelt sjokoladen i vannbad til den holder en tempratur mellom 40-45 grader. Fyll sjokolade inni formen slik at det blir et skall. Sett til avkjøling. Fyll så den avkjølte karamellen inni. Sett igjen til avkjøling. Fyll så sjokolade på toppen slik at du forsegler konfekten.

Kok kaffe eller ta et glass vin og spis den deilige sjokoladekonfekten.

DSC_0362

 

 

2 thoughts on “Valentineshjerter av sjokolade med salt karamell.

Legg igjen en kommentar