Smulekake med ostekrem

Lik
DSC_0497

Smulekake

Dette er en bearbeidet utgave av mammas «rot i hop» kake, og ja det er det hun kaller den. Den har fulgt oss i alle bursdager og spesielt til påske, for denne kan du til og med lage i en tuppeware boks med lokk og frakte med deg på fjellet ferdig laget. Den er ganske enkel å lage men også deilig og god på smak. Standardoppskriften skal du få, også min nye som er med ostekrem. Jeg vedder på at mammas blå tuppewarebolle er fylt med denne kaken i år også, noe er liksom litt tradisjon og det er denne. Vi feirer fort tre bursdager i løpet av en påske om den havner på rett tidspunkt, så litt kake må man ha. Hvis jeg skal beskrive kaken er den nok under kremkake kategorien, men kan egentlig ikke sammenlignes med en bløtekake. Man lager en slags stor havrekjeks, som i lag med kremen får en litt karamellaktig smak. Smakene i lag er gode, syrlig frukt, bitre valnøtter og crunchy daim…ja det er godt, og ei kake som barn ofte også liker:)) Så etter timer med husarbeid, hvilket var på tide (det lå nemlig materiale til en Dorthe Skappel genser unde senga), så var det kake som belønning i dag:) Kalorier forbrent må fåes inn i kroppen igjen:)))

DSC_0493

OPPSKRIFT TIL EN STOR KAKE

HAVREKJEKS

  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 200 g havregryn
  • 150 g smeltet smør
  • 2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker luftig, ha i havregryn, smør og bakepulver og vend det sammen med en slikkepott. Bre det utover et bakepapir i en langpanne. Stekes på 180/200 grader ca. 20 minutt.

DSC_0485

ORIGINALFYLL

  • 2 doble pakker daim grovhakket
  • 2 dl valnøtter grovhakket
  • 2 bananer
  • 2-3 appelsiner
  • 2 epler
  • 1 pakke druer
  • 3 kiwier
  • 1/2 ananas
  • evt. mango
  • 3 pk fløte med 3 ss melis
  • ferdig stekte havrekjeksen

DSC_0484

Skjær all frukten opp i biter. Pisk fløten til krem.  Grovhakk nøtter og daim.

Fin en stor og romslig bolle, begynn med frukt i det nederste laget, strø over biter av kjeksen, daim og nøtter. Bre over kremen, begynn på nytt med frukt, kjeksbiter, daim, nøtter og krem. Dette gjør du til du ikke har mere igjen. Du kan selv velge om du avslutter med krem på toppen, eller frukt og kjeks. Lag gjerne kaken dagen før så smakene får satt seg.

DSC_0488

I min nye variant har jeg byttet ut den ene pakken med fløte (altså du pisker krem av 1 1/2 pk fløte) og erstattet den mengden krem som blir borte med en ostekrem. Da gjør jeg det på akkurat samme vis, bare at jeg har litt mindre krem mellom lagene, og har ostekremen oppå kremen. Skjønte dere?

OSTEKREM

  • 200 g philadelphia ost
  • 1 dl melis
  • 1 pk kremfløte
  • 1/2 lime saften
  • 1 vaniljestang

DSC_0487

Skrap ut frøene ut av den delte vaniljestangen, ha de i en bolle og ha fløte, ost og melis i bollen. Pisk til du får en tykk kremkonsistens, men vær forsiktig da kremen kan sprikke på grunn av at osten har høyt fett innhold. Klem i limesaften og vend den inn i kremen.

Så legger du lagvis med frukt, kjeks, daim, nøtter, krem og ostekrem…så begynner du på nytt.

DSC_0492

3 thoughts on “Smulekake med ostekrem

  1. Pingback: Bakerinnen 2014 - BAKERINNEN

Legg igjen en kommentar