Pavlova med råkrem

Lik

DSC_1713

Når min Dina fylte år fikk hun selv bestemme hvilke kaker hun ville ha, og da kom blant annet Pavlova opp som ønske. Det er jo en forholdsvis lett kake og lage så den lagde hun selv. Jeg satt på barkrakken og instruerte, og hun skilte egg og pisket, målte og vips så var den laget. Vi hadde røren i en sprøytepose og sprøytet ut bunnen i en sirkel. Mestringsfølelsen var på topp når egen kake kunne serveres. Vanligvis så pleier vi å lage pavlovaen vaniljekremen, men denne gangen lagde vi råkrem og det er kjempegodt og raskt å lage.  Det var rene skjære kakebonanzaen i går, og det er alltid deilig med en kake med friske bær.

DSC_1710

Oppskrift:

  • 6 eggehviter, romtemperert
  • 350 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddikk
  1. Forvarm ovnene til 180 grader.
  2. Pisk eggehvitene til det begynner å skumme.
  3. Bland sukker og maisenna i lag og ha det litt og litt i eggehvitene mens du pisker til tykk, blank og stiv marengs.
  4. Tilsett eddiken og pisk bare noen sekunder etter du har hatt den i.
  5. Ta et bakepapir og form til en sirkel på ca.26-28 cm i diameter.
  6. Sett pavlovaen i den forvarmet ovnen og senk tempraturen til 140 grader, stek i ca. 1 time.  Den skal være sprø utenpå men myk inni.
  7. Skru av ovnen og la den stå inni med døren på gløtt til det er romtemperatur inni ovnen.

Råkrem

  • 5 eggeplommer
  • 5 ss sukker
  • 1 vaniljestang frøene som brukes
  • 3,5 dl fløte
  1. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  2. Pisk kremen stiv.
  3. Bland orem og eggedosis.
  4. Bre den på kaken.

Topping

  • 1 kurv jordbær deles i fire
  • 1 beger blåbær
  • 1 mango i biter
  1. Del opp frukt og bær.
  2. Ha de oppå råkremen.

DSC_1711

 

2 thoughts on “Pavlova med råkrem

Legg igjen en kommentar