Favoritt Foccacia 

Lik


Lykken i huset er for tiden er nystekt foccaccia til kvelds, fylt med deilig pålegg. Da benker vi oss rundt bordet og snakker rom dagen som har vært. Jeg synes januar er en litt kjip måned men når jeg tenker meg om så har jeg også vært flink til å gjøre små hyggelige ting i hverdagen. Januar er bare hverdager synes jeg, men det blir litt hverdagsluksus når jeg gjør litt ekstra ut av dagen, og ungene blir så glad. De spør gjerne neste kveld,»mamma er det sjangse for en god kvelds i dag og». Jeg hiv gjerne på deigen mens jeg vasker litt klær og deigen hever mens jeg kjøre på trening eller slumre på soffan.

På jobb har vi begynt å bake samme foccacia og fyller de med brie, paprikarelish, skinke og knasende paprika. Supergod i toastjern for å crispe den litt, eller spise den som den er.


Her er min beste oppskrift:

  • 900 g hvetemel
  • 7 dl lunkent vann
  • 2 gode klyper maldonsalt
  • 30 g fersk gjær
  • 2 ss mørk sirup
  • Olivenolje og maldonsalt til topping
  1. Bland alle ingredienser i bakebollen, smuldre fersk gjæren rett oppi.
  2. Elt deigen i 10-12 minutt eller til deigens slipper bollen.
  3. Slå over litt olivenolje i bakebollen og la så deigen heve i 1 time.
  4. Hvelv deigen over i en langpanne og slå over 1/2 dl olivenolje og dytt ned med fingertuppene og la etterheve i 45 minutter.
  5. Strø over litt maldonsalt og basilikum og sett den i ovnen på 225 grader og stek i 30 minutter.
  6. Ta ut og avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar